veckobrev v. 34

Hej alla föräldrar!

Nu har ännu en vecka gått och denna veckan har vi börjat vårt arbete med veckans bokstav. Denna vecka vad det Oo, ni kan ju fråga ert barn hur vi har arbetat med bokstaven. Vi har arbetat med veckans djur som börjar på veckans bokstav. Vi arbetar med läsförståelse genom att eleverna i par får lägga bilder i ordning utifrån kapitlet. Vi har arbetat med ordförråd genom att prata om orden, vi tränar även på orden genom memory och domino.

Vi har arbetat med beskrivning, där eleverna får en vimpel med olika frågor som de ska fylla i och därefter får de skriva på sin Ipad. De har även fått rita ett monster som är kopplat till veckans kapitel, samt beskriva den.

I matteboken har vi börjat träna på antal och dess betydelse, samt arbetat i matteboken.

Eleverna har även fått ut sin molnbok där de ritar och skriver en mening om vad vi har gjort i veckan.

Vi har även startat upp ett tema om värdegrund där eleverna får titta på korta filmer från antingen, vara vänner, ugglan och kompis problemet eller bästa vänner. Därefter diskuterar vi filmen, om känslor, hur man kan lösa problemet och hur de kan göra om det uppstår problem i skolan.

Nästa vecka kommer vi att börja på en ny bokstav, läsa kapitlet och arbeta vidare med matteboken och beskrivning.

OBS! Den 5/9 klockan 18:00 är det föräldramöte! Vi samlas utanför klassrummet och mer information finns i ett brev som jag skickade hem med eleverna. Jag har även skickat hem ett papper från fritis.

Vid frågor mejla mig på amanda.johansson@almhult.se

Allt gott!

Amanda Johansson