Delfinerna v. 38

Hej!

Det är skifte i årstiderna och vi går in i årstiden ”höst” som kan innehålla regn och rusk. Har ditt barn extra byxa, sockor, regnställ och stövlar i skolan för att byta till vid behov? Välkomna in för att uppdatera storlek av extra-kläder, stövlar och regnställ till ert barn.

Denna vecka har vi i ämnet matematik hållit igång positionssystemet. Eleverna har fått förklarat, byggt, visat, samtalat och laborerat med siffror på olika sätt. Nästa vecka fortsätter vi med att befästa siffrornas olika värden i positionssystemet. I svenskan har vi skrivit berättelse med fokus på miljön.

Nästa vecka provar vi att läsa ett kapitel som läsläxa hemma. Läsningen kan ske via läsebok eller webb. Inloggning till webben samt information om hur den webbaserade tjänster läsresan fungerar hemma, finns att hämta i elevernas blå mapp i skolväskan.

På torsdag den 22 september, kl. 08:00-13:30 kommer vi att besöka Ormakullagården. Vid lunch levereras mat och dryck från skolan. Eleverna får gärna ta med sig en liten fika som kan innehålla dricka, frukt, bulle eller kaka. Det finns vuxna och barn som är allergiska, så tänk på att inget i varorna får innehålla nötter eller mandlar. För övrigt är det kläder och skor efter hur vädret är samt sittunderlag att sitta på vid fika- och matstunderna.

En påminnelse om att all ledighet måste beviljas. I annat fall ses det som ogiltig frånvaro. Skoldagarna är korta och det går att planera diverse aktiviteter efter skolverksamhetens sluttid.

Trevlig helg!