veckobrev v.37

Veckobrev v.37.

Hej alla föräldrar!

Den här veckan har vi tillsammans i klassen skrivit ihop ett veckobrev! Detta vill eleverna berätta vad vi har gjort under veckan.

På matematiken har vi övat på geometriska former. I skogen gjorde vi uppdrag och gjorde fågelbon.

Vi har tittat på film. Vi har gjort bokmärken. Vi har fått 20 klistermärken.

Vi har arbetat med veckans bokstav Aa. Vi har fått läsläxa. Vi har jobbat med abborre och vi döpte den till Allan.

Hälsningar från Hajarna

Nästa vecka kommer vi att arbeta med bokstaven Ss. Vi kommer att öva bokstaven Ss på olika sätt. Vi ska spåra med krita, lera och i arbetsboken. Vi kommer att komma på ord med Ss, arbeta med djuret säl och arbeta med veckans ordbilder på olika sätt.

Vi kommer att fortsätta arbeta med geometriska former, samt storleksordning och längd.

Idag (fredag) har eleverna fått hem läsläxa på kapitel tre där de ska läsa kapitlet flera gånger i veckan tills på onsdag då eleverna ska läsa sin läsläxa för mig. De elever som behöver träna lite extra får hem ordbilder i en plastficka som de ska träna på och detta blir deras läsläxa. Alla har fått hem en bok, men för de elever som har fått hem ordbilder som läsläxa ska träna på dem inför onsdag. Ni får gärna läsa kapitlet högt för ert barn och diskutera bilderna och det lästa. Vissa elever har fått en två böcker, där de har den ena som läsläxa och den andra att lyssna på och träna för att se hur det känns att läsa i den andra boken. Det står på eller i elevernas läsprotokoll för vad som gäller ert barn. Eleverna få hem ett läsprotokoll där ni ska skriva hur det har gått med läsläxan under: kommentar förälder.

På torsdag ska vi till ormakulla tillsammans med åk F, 2 och 3. Vi kommer att vara där hela dagen. Vi går dit tillsammans kl. 08:00 och går hem kl. 13:00. Vi kommer att göra olika aktiviteter, äta hamburgare och det finns hamburgare som är vegetariska och utan gris. Ta med er regnkläder, tjockkläder, liten fika och dricka. Glömmer någon fika så har jag med mig extra till dem.

Vi hoppas på fint väder!

OBS! Eleverna får inte medtag något som innehåller nötter! Lär på innehållsförteckningen när ni köper fika.

 

Trevlig helg!

Amanda Johansson

Amanda.johansson3@almhult.se