Kaninerna v.38

Veckans bokstav var Ss och veckans grej svamp.

Vi har varit på svampjakt, men det fanns inte så mycket svamp här runt skolan. Karljohan, brunsopp och en kantarell hittade vi som stektes och smakades av de som ville. Vi har även tittat på en kort film om svampar.

På matten har det jobbats med geometriska former, vilket de allra flesta hade bra koll på. Barnen blev indelade i par och varje par blev tilldelad en form. Sedan gick de på jakt efter ”sin” form, både ute och inne och skrev ner vad de hittade som hade just deras form. Det svåraste var inte att hitta former utan att hålla ihop och samarbeta med sin lärkompis.

På språkleken har vi fortsatt att räkna ord i meningar.

Även denna idrottslektion hade vi stationsövningar medan ”klockan” jobbade. Vi såg redan nu efter andra gången att fler klarade kullerbyttor och att åla. Övning ger färdighet.

Vi hade en fantastisk dag i Ormakulla i torsdags. Alla somnade nog gott efter all friskluft och promenaderna till och från Ormakulla. Aktiviteterna var lekar, kolla gamla redskap och dylikt på logen, naturpromenad med fakta samt naturuppdrag.

Idag fredag har alla kaniner varit hos Växthusets f-klass och lekt under tiden Arkenpersonalen haft möte. Det var uppskattat.

Vi vill påminna om att signera Kaninboken varje vecka när ni har läst den.

Vecka 39

måndag: veckans bokstav

tisdag: matte, alfabetsbok

onsdag: idrott

torsdag:

fredag: Kaninboken