Delfinerna v.43

Hej på er alla ”Delfinföräldrar”!

Veckan som gått har vi haft extra musik i klassen. Detta för att alla 2: or i Älmhults kommun har blivit erbjudna att deltaga i ett musikprojekt från Kulturskolan med ledning av Jennie Winqvist. Den 14 december har ni möjligheten att lyssna på en komponerad sång skapad av 2: orna i Älmhults kommun. Kanalen den sänds ut från är Sportify.

Den 24 oktober är det FN dagen och denna dag har vi redan börjat uppmärksamma på att göra olika lekar med syfte på att sträva mot ett och samma mål, precis som FN organisationen ska göra. Nästa vecka fortsätter arbetet med FN.

Under No-passen har vi läst om fyra olika djurgrupper, plockat ut något djur från varje grupp och provat, övat och skriva några rader om varje djur till en faktatext. En del utplock av alsterna från faktatexterna är upphängda på fönstren till klassrummet. Titta och läs gärna!

Nästa vecka, v.43 går vi in i ett nytt temaämne som handlar om ”må-bra”. Syftet är via olika aktiviteter uppmärksamma att vi är olika, vi mår bra av att röra på oss och att vi ska trivas tillsammans i skolan.

Eleverna har fått med sig hem en liten talong med texten ”jagharläst.se”. På denna talong finns inloggningsuppgifter till ett spännande quiz, där det är att varje dag under kommande höstlov utföra uppdrag. Uppdragen omvandlas till bokstäver som i slutet av veckan ska bilda ett ord.

Sist vill jag tacka er föräldrar för bra uppsamling av närvaro och givande utvecklings-samtal. Trevligt att möta er alla!

 Vecka 43

  • Måndag 24/10 – ny hemuppgift – grammatik
  • Tisdag 25/10 – slöjd
  • Torsdag 27/10 – idrott inomhus
  • Fredag 28/10 – sista dagen för inlämning av hemuppgift

Önskar er alla en mysig och skön helg!