Fritidsbrev vecka 42

Hallå där i höstrusket! Vi på arken har haft en fin höstvecka. I måndags var det orange grupp som fick gå på utflykt till Arnolds park. Under kastanjeträdet hittades mängder med kastanjer som bjöd in till tävling om vem som kunde samla flest. Kastanjerna blev sedan lekredskap och det spelades ”kastanjespel” för fullt. Några satte sig uppe på stenen med ritpapper och penna och hade en lite lugnare stund, och några hade tagit med sig en fotboll och spelade på gräsmattan. Aktiviteten i idrottshallen på tisdagen var tärningsfotboll, vilket var väldigt uppskattat av de som gick dit. Oftast byter vi aktivitet en stund i slutet när de börjar tröttna på aktiviteten vi börjat med, men eleverna var väldigt tydliga med att det inte var ett alternativ denna veckan. Så 90 minuter fotboll i full fart fick det bli! Onsdagen bjöd på ritgrupp för de som var intresserade av det, och andra fick välja att vara inne eller ute i solen. Torsdagen kom med fantastiskt väder, och eftermiddagen fylldes av lek ute och pysselverkstad inne. Idag, fredag, ska vi se om vi kan organisera lite kaos i köket och slänga ihop någon sorts kaka som vi kan dela på till mellis.

 

Nästa vecka: 43

Måndag: Utflykt till Älmekulla (valfritt), 13.30-16.

Tisdag: Idrottshallen

Onsdag: Kahoot-grupp (barnens egna grupp)

Torsdag: Pysselgrupp (barnens egna grupp)

Fredag: Film

 

Övrig info

På måndag har vi planerat en utflykt till Älmekulla. Det är sista måndagsutflykten innan lovet och det är valfritt att följa med. Vårdnadshavare blir informerade under dagen om deras barn går med.

 

Trevlig helg önskar vi på fritids! 🙂