Veckobrev vecka 42

Hej alla föräldrar!

Veckans bokstav var Ee och vi har tränat på att Ee kan låta på olika sätt. Det finns uppe-Ee, där Ee låter som Ää och nere-Ee, där Ee låter Ee.

Vi har tränat på ordbilderna: den och du, genom att ställa frågor till varandra. Vi har spårat Ee, arbetat med ekorre och arbetat i vår arbetsbok.

I matematiken har vi repeterat talet 6, 7 och 8. Vi har tränat på hur vi kan dela upp talen och vilka som är talkamrater. Vi har även tränat på udda och jämna tal. Eleverna har repeterat genom att spela ett gemensamt spel, vi har använt oss av laborativt material, arbetat på ipad och i Mattekojan. Vi har tränat mycket på samarbete. Eleverna har fått arbeta två och två i matematiken. Eleverna har även gjort en diagnos i matteboken.

På So har vi arbetat med trafiken. Vi har diskuterat hur vi ska agera i trafiken, olika skyltar och dess betydelse. Vi har även arbetat med varför vi ska ha reflexer och tittat på filmen gatsmart på Urplay. Vi har gjort gubbar med reflexer (aluminiumfolie) för att synliggöra varför det är viktigt med reflexer.

Nästa vecka är det utvecklingssamtal och Rosita kommer att vara i klassen på måndag och tisdag.

Nästa vecka kommer vi att arbeta med FN-dagen och Halloween. Eleverna kommer även att ha repetitionsvecka i matematiken.

Nästa vecka är det ingen läsläxa. Jag har skickat hem ett inlogg till Inläsningstjänst, där eleverna ska gå in och lyssna på kapitel 1-7. Jag har lagt boken i deras bokhylla på Inläsningstjänst. Jag kommer på torsdag 27/10 ställa några frågor som tillhör kapitlen till eleverna som de ska få svara på i par.

Hoppas att ni får en trevlig helg och jag ser farm emot att träffa er på utvecklingssamtalet.

MvH

Amanda Johansson

 

amanda.johansson3@almhult.se