Kaninerna v.16

Äntligen lite sol. Passar bra till vårt temaarbete Våren. Vi har pratat om vad som händer i naturen och med djuren på våren. Vi har även tittat på film om våren.                            I torsdags gick vi på promenad till Vallgatans lekplats. Vi hade en Ipad med oss som vi fotograferade olika träd och buskar med. Vi tänker fotografera samma motiv igen om ett tag och jämföra hur naturen förändras.

På idrotten hade vi uppvärmning till Röris och därefter jobbade vi stationsvis med klockan, kullerbyttor, ålning och hopp.

Sara har varit  på utbildning onsdag och torsdag. Klassen har haft stor hjälp av våra duktiga studenter från universitetet.

Vi har fortsatt med att arbeta klart i alfabetsböckerna. Alla bokstäverna är nu genomgångna och i samlingen repeterar vi en bokstav/dag.

I Lyckostjärnan handlade kapitlet om hur förskoleklassen hälsade på sin blivande lärare i 1:ans klassrum. Svåra ord som fanns i kapitlet gick vi igenom innan högläsningen. Baklås, omedelbart, korridor, gorma och inskolning var några av orden. Efteråt fick eleverna med hjälp av bilder återberätta händelsen tillsammans i par.

På fredagen lekte vi ute tillsammans med Himlavalvets f-klass.

På måndag är vi bjudna till Älmhults kyrka på musikal.

Vecka 17

Måndag; Musikal

Tisdag; Svenska

Onsdag; Idrott, ombyte och handduk

Torsdag; Matematik

Fredag; Kaninboken