veckobrev v. 39

Veckobrev v.39.

Vi har haft en repetetionsvecka med bokstäverna Aa och Ss. Egentligen skulle vi har arbetat med bokstaven Rr men på grund av att eleverna skulle göra en diagnos i sin arbetsbok i svenska, valde jag att repetera.

Vi har arbetat med bokstäverna och ordbilderna på olika sätt. Vi har lagat meningar, lagat ord, arbetat med tokiga meningar. Vi har tränat mycket på att arbeta i par och på att samarbeta.

Eleverna har gjort ett test på ipad som heter legilexi. Legilexi är till för mig, så att jag vet vad jag behöver undervisa om i svenska.

I no har eleverna fått träna på begreppet: hypotes. Eleverna fick gissa om ett föremål flyter eller inte i vatten.

I matematiken har vi avslutat kapitel två med en diagnos och nästa vecka kommer vi att börja på kapitel tre som handlar om talen 6-10, talrad, udda- och jämna tal.

Vi har arbeta med svampen och dess delar och nästa vecka kommer vi att tillsammans göra en faktatext om kantarell. Detta för att eleverna ska känna igen vad en faktatext är och hur den är uppbyggd, samt att de får lära sig om svampen kantarell.

Veckans bokstav för nästa vecka blir Rr och vi kommer att arbeta med djuret räv.

Nästa vecka är det kapitel 5 s. 24-27 som är läsläxan till torsdagen den 6/10. Tag med läsboken till skolan varje dag, då vi tränar kapitlet i skolan.

Nästa vecka kommer eleverna att ha idrott inomhus.

Nästa vecka tisdagen den 4/10 är det fotografering i skolan och eleverna kommer att fotas en och en.

Hoppas att ni får en fin helg!

 

MvH

Amanda Johansson

amanda.johansson3@almhult.se